Tyger

Tygerna är valda omsorgsfullt med ett aktivt miljötänk. Vi är svaga för retro och använder gärna återbrukade tyger från 50–70 talet när möjligheten finns. Dessa finns dock endast i vår atelje i Ystad. Vi säjer INTE metervara – endast produkter vi syr. Alla dessa är bomullstrikå med stretch.

Observera att det ofta bara finns tyg till enstaka plagg, vi reserverar oss för slutförsäljning. Om tyget hinner ta slut innan du fått din order bekräftad kan du välja ett annat tyg – eller om du vill, förstås avboka din order.

Stretchtyger

95% bomull och 5% lycra. Vi rekommenderar tvätt i max 30 grader. Tyg 1-17, 20-26, 29-30, 35-42, 49-52, 55-56 samt M3-M14, M18, M23, M25-26 är ekologiska, övriga är OEKO-tex märkta. Finns oftast många enfärgade och randiga tyger. Fråga om du är intresserad av dessa!

Endast till mindre plagg / mössor:

I ateljen finns fler tyger att tillgå, framför allt till mindre produkter som t ex mössa. Så fråga gärna om du skulle önska ett annat tyg. Vi har dessutom alltid ett utbud av enfärgade tyger i lager. Under förhandsbokningar hittar ni ibland tyger som endast är tillgängliga för specifika plagg.
För uppdatering om nya tyger följ oss på instagram och/eller facebook.

Vi kan även sy upp plagg av ditt eget tyg, priset blir detsamma som när vi står för tyget. Är du intresserad av detta så kontakta ateljen.