Köpinformation

Vi levererar för nuvarande endast inom Sverige. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och annan information från en dag till en annan.

När du handlar av oss accepterar du villkoren:

Allmänt
Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK), med momsen inkluderad. Momssatsen på våra produkter är 25 %.

Man måste vara över 18 år för att beställa av oss. Är man minderårig krävs enligt lag målsmans tillstånd vid handel på nätet. Dina personuppgifter sparas av oss, men lämnas aldrig vidare – vi gör inte vår kundinformation tillgänglig för andra företag. Information som du som kund ger oss (namn, adress, telefonnummer och e-postadress) är nödvändigt för att behandla beställningen. Om du inte har fått någon orderbekräftelse inom 2 dagar efter lagd order har något blivit fel. Maila då!

Priser
Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive 25% moms, men exklusive frakt. Prisuppgifter/offert som har lämnats av mig är giltiga i 14 dagar om inget annat avtalats. I samband med beställning får du komplett prisinformation och besked om aktuell leveranstid. Jag förbehåller mig rätten att när som helst ändra priser och köpvillkor. De priser och köpvillkor som du får vid ditt beställningstillfälle gäller givetvis!

Frakt
Ordinare frakt är 69:- med DHL (försäkrat och spårbart). För småordrar (t ex mössa) så kan vi om du så önskar skicka med vanlig icke spårbart post och då erbjuda en lägre fraktkostnad.

Om ditt köp är skadat vid leverans eller om du skulle fått fel vara, så tveka inte att omgående ta kontakt med oss via epost. Du som kund ansvarar för att den leveransadress du lämnat till oss är riktig.

Betalning
Hos oss betalar du i förskott om inget annat avtalats. All betalningsinformation får du via mail vid beställning. Betalning ska ske inom 7 dagar från debitering. Önskar du att vänta med betalning (t ex till lön), ta då omgående kontakt så brukar det gå att lösa.
Betalningsalternativ, swish eller bankgiro.

Leveranstid
Färdigsydda varor skickas inom 1 vecka, specialbeställningar enligt vår överenskommelse (beror på beställningens omfattning och belastning). Du får alltid ett preliminärt leveransdatum när vi bekräftar din beställning. För att vi ska kunna hålla överenskommet leveransdatum är det viktigt att vi kan komma i kontakt med dig snabbt om vi har frågor angående din beställning, se därför till att lämna e-post adress (alt. mobilnummer) där du kan nås. Vi skickar inte varan eller avslutar sömnaden av måttbeställda varor förrän vi ser att vi har mottagit din betalning. Observera att det ibland kan ta 1–3 dagar innan vi kan se inbetalningar på kontot.

Hämtas inte försändelsen ut och därför returneras till oss, så debiteras du en avgift på 200:- för att täcka våra kostnader.

Avbeställning
Skulle du ångra din beställning eller om du vill ändra något, skicka snarast ett mail till info@lillavilda.com så att vi förhoppningsvis hinner ändra eller stoppa beställningen.Du har rätt att avbeställa en vara innan den levererats, men har vi köpt material till din beställning eller påbörjat arbetet /utfört arbetet har vi rätt att kräva ersättning för detta. Om vi inte levererar inom vår överenskomna tid har du rätt att häva avtalet.

Allergiker
Vi tvättar alla tyger i allergivänligt tvättmedel innan sömnad, husdjur finns i vårt hem som ligger i anslutning till ateljen (givetvis är dessa inte i direktkontakt med någon av tygerna!) så enstaka djurhår kan förekomma.

Retur & ångerrätt
Om du mot förmodan ångrar ditt köp eller inte är nöjd så skicka snarast e-post till oss på info@lillavilda.com

Du har bytesrätt/retur i 14 dagar från det datum vi skickat varan. Tiden gäller från att du hämtat ut varan till att vi fått det åter.
Gäller inte specialbeställningar – varor som sys på beställning.

Vid retur/byte står du för frakt, returporto samt transportrisk (vi rekommenderar alltid spårbar frakt!). Efter att returen mottagits och granskats av oss skickar vi ersättningsvaran eller återbetalar värdet av varan (minus frakt) inom 14 dagar. Om felet bero på oss så står vi för fraktkostnaderna.

Så här gör du vid retur/byte

1. Skicka ett mail till info@lillavilda.com och avvakta vårt svar.
2. Packa väl. Återanvänd gärna förpackningen ni fick varan i. Var försiktig när du försluter paket. Fastnar klister eller tejp på varan kan den bli skadad och då kan ev. ej återbetalning ske .
Returnera aldrig varor utan att ha kontaktat oss i förväg enligt ovan. Vi löser inte ut försändelser returnerade mot postförskott eller efterkrav.
Icke godkända returer
Vi godkänner inte returer av varor som brister i något av följande:
• Är uppenbart använda eller på annat sätt avviker från originalskicket.
• Om etiketter saknas eller är skadade.
• Vi vill ha din retur hos oss inom 14 dagar från det att ditt paket hämtades ut, glöm inte att det kan ta några dagar med posten och tills vi hunnit hämta ut paketet.

Information om distansköplagen finns på www.konsumentverket.se
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför min kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från min sida, som gör att jag ej kan hålla nämnda avtal, skall utgöra grund till att jag befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Övrigt
Alla våra produkter är handgjorda, detta innebär att små variationer i tillverkningen kan ske. Detta då ett handgjord plagg aldrig kan ha samma koherensgrad i tillverkningen som ett maskintillverkat plagg. Vi garanterar att alla plagg håller hög kvalité och är skickligt tillverkade, men utseendevariationer kan uppstå vid manuell mätning, tillskärning och sömnad. Dessa variationer är en del av det som gör handgjorda produkter som är unika. Därför måste du som kund förstå att vissa rimliga fel kan finns i produkten.
Allt tyg tvättas före sömnad (utan sköljmedel). Är varan sydd av ett återbrukat tyg kan vissa spår från tidens tand finnas (även om vi väljer material med omsorg) detta betyder inte att produkten kan anses felaktig.
Vi reserverar sig för eventuella skrivfel på sidan. Vi försöker göra vårt bästa för den färgåtergivningen,men tänk på att färger kan återges olika på olika skärmar, dessa skillnader är inte skäl nog till återköp.
 
Undrar över färg, mått, passform eller annat?
Maila, vi hjälper gärna till och svarar så fort vi kan! info@lillavilda.com