Mössor

Normal produktionstid för denna kategori: skickas inom 2-3 veckor från att förskottsbetalningen har registrerats. Storlekarna anges i centimeter och avser huvudets omkrets vid öronen.

Trikåmössor, pannband och hårband

Mjuka sköna för både stora och små. Mössorna sitter bra på huvudet och är favoriter hos många. Vändsydda och har inga invändiga sömmar som kan skava. Mössorna sys i dubbel bomullstrikå, vill du ha varmfodrat så har vi mjuk ullfrotte ekologisk (mot tillägg).

Ekologiskt foder

Vi använder inte vanlig fleece pga dess negativamiljöpåverkan. Vi har ullfoder (mjuk skön ullfrotte 100% ekologisk) samt ekologisk bomullsfleece. Bomullsfleecen är gjord av 100% turkisk ekologisk bomull, Certifierad enligt Global Organic Textile Standard (GOTS). Under färgningsprocessen används enbart GOTS certifierade färger. Materialet är dyrare än vanlig fleece som de flesta vinterfodrade mössor fodras med, men bättre för miljön och bättre för dig.

Namntryck / Reflextryck

Vi kan även erbjuda tryck på mössorna, de släta pannbanden och filtar. Vi har reflexvinyl samt flera färger i lager.Detta finns som tillval under de produkterna. Trycket är mjukt och följsamt med textilkänsla, det är gjort av Polyrethane, testat enligt Oeko-Tex 100, innehåller inga farliga, allergiframkallande ämnen. Vi har flera teckensnitt och en hel del symboler t ex stjärna hjärta, drake, enhörning, stora bokstäver med utskuret namn. Vid beställning av namntryck tar vi kontakt med dig före produktion. Skulle man råka ut för att trycket ser ut att släppa lite i hörnen (ovanligt men kan hända), stryker man med bakplåtspapper emellan på trycket och medelvärme så fastnar det igen.
Företagare? Har du en logotype som du vill trycka går det ofta att ordna, dock så bör originalet var i vektorgrafik och loggans utseende sådant att det är möjligt att skära ut den – inte för mycket detaljer/smal linjer – maila oss om du vill ha offert på detta.

Färdigsytt

Under Färdigsytt samt på vår facebook/instagramsida lägger vi i mån av tid upp Vildamössor och kepsmössor i utvalda tyger – dessa sys ej på beställning.