Storleksguide

Mått för våra standardstorlekar ser du i tabellerna nedan. Vi hjälper gärna till och guidar vid val av storlek. Vid beställning av klänning eller topp är det bystmåttet som du ska välja storlek efter. Är du osäker så vill vi gärna att du skickar med en kommentar om detta.

Väljer du ett plagg i våra trikåtyger så är måtten flexibla, eftersom det är mycket stretch i tygerna. Vi använder endast kvalitetstyger som inte tappar formen. Funkar ingen av våra storlekar? Lugn! Vi kan måttanpassa de flesta av våra designs mot tillägg. Tillägget beror på tid, har du tidigare fått en ”specialare” och vill ha samma igen så kan du kontakta oss på e-post före beställning, finns allt redan klart så går det snabbare att fixa din unika variant igen. 

Damkläder

Storlek3436384042
Byst82879196100
Midja6770758285
Stuss8896102108112
Storlek44464850 
Byst108114119122 
Midja92100105110
Stuss116120125130

Priserna här på sidan avser storlekarna i måttabellen ovan. När vi syr på beställning så kan måtten anpassas individuellt mot tillägg, t ex så kanske dina mått enligt vår tabell motsvarar 40 upptill och 44 nertill. Obs att det är inte bytesrätt på plagg som vi syr upp på beställning – kontrollera måtten noga.

Eftersom vi är måna om att plagget ska passa perfekt så vill vi gärna ha dina mått som en kommentar med beställningen, viktigast för en klänning är bystmått, midjemått, stussmått samt längdmåttet; axel till midja.

Så här mäter ni: 
Alla mått tas med den typ av underkläder som du planerar att ha under plagget du vill beställa. Ta gärna en vän och ett snöre till hjälp och mät noggrant.

Byst
Omkretsmått runt på bystens bredaste punkt. Stå avslappnad och andas ut.

Under byst
Mät omkrets kring bröstkorgen där BH-bandet sitter. Stå avslappnad och andas ut.

Midja
Mät precis ovanför naveln. Stå i en avslappnad ställning och andas ut.

Stussvidd
Stå med fötterna tillsammans och mät runt den fylligaste delen på dina höfter, ca 20 cm under midjan.

Överärm 
Mät omkrets där armen är som bredast.

Längd mått (streckade linjer på illustrationen)
– Axel till mitt på byst.
– Axel till under byst, där BH-bandet sitter. Mät från mitt på axeln följ bröstets rundning till bh-bandet under bröstet.
– Axel till midja – Sätt ett snöre runt midjan för att ta längdmåttet från axel till snöre, följ bröstets kontur. Andas och stå så ”normalt” som du kan
– Rygglängd – sätt snöret runt midjan för att ta längdmåttet från mitt på axel till snöre. Be gärna någon hjälpa dig.
– Ärmlängd vid val av långärmat – Sätt måttbandet på den punkt där axel och arm möts, mät rakt ner till handled. Armen vara lätt böjd längs sidan medan ni mäter. Under respektive produkt kan du ange hur lång ärm du önskar på plagget.

Önskad längd på klänning/kjol
Totallängd. Mät gärna på en befintlig klänning som du tycker har bra längd. Mät från högsta punkt på axeln till nederkanten av plagget.

Betalning sker i förskott och leveranstiden kommer vi överens om vid beställning. Om plagget inte passar dig så kan det bero på att måtten är fel/feltagna. Om måtten är fel står du för kostnaden för att justera eller sy nytt plagget. Men om vi har sytt fel så hjälper vi dig självklart att ändra kostnadsfritt.

Barnkläder, herrkläder – info kommer.