Tyger

Tygerna är valda omsorgsfullt med ett aktivt miljötänk. Vi är svaga för retro och använder gärna återbrukade tyger från 50–70 talet när möjligheten finns. Vi säjer INTE metervara – endast produkter vi syr. Alla tyger på denna sida är bomullstrikå med stretch.

Vi erbjuder förutom tygerna på denna sida även löpande tyger som köps in för att sy specifika produkter, t ex sys kanske bara klänning i modell Brita av ett tyg eller byxa av ett annat osv. Dessa tyger hittas när de är tillgängliga som separat artikel under Uppsömnad samt via social medier.

Alla tyger finns i begränsad mängd och ibland säljer de slut fort!

Stretchtyger – 95% bomull, 5% elastan

NYHET ekologisk bomullstrikå, design Mia Fransson

95% bomull och 5% lycra. Vi rekommenderar tvätt i max 30 grader. Tyg 1-13, 15-19 är ekologiska, övriga är OEKO-tex märkta. Finns oftast även flera enfärgade tyger, fråga oss om du är intresserad av dessa. För uppdatering om nya tyger följ oss på instagram och/eller facebook.

Vi kan även sy upp plagg av ditt eget tyg, priset blir detsamma som när vi står för tyget. Är du intresserad av detta så kontakta ateljen.

Observera att det ofta bara finns tyg till enstaka plagg, vi reserverar oss för slutförsäljning. Om tyget hinner ta slut innan du fått din order bekräftad kan du välja ett annat tyg – eller om du vill, förstås avboka din order.

Tyger som kostar extra:

Ekologiska nyheter, printdesign: Camilla Pergelius.

Pga högre inköpspris av metervaran tar vi ut en extra avgift* vid val av dessa tyger. beroende på vilket plagg. Under klänningar och kjolar så har vi lagt upp dem som egen artikel i vissa av modellerna där ser ni priset vid val av dessa tyger. Önskas andra modeller kontakta oss för prisuppgift.
*ca 50-200:-/plagg beroende på tygmängd.

Nu finns enfärgad svart och marin bomullsjersey i lager igen (självklart ekologisk). På bilden nedan en klänning i modell Saga.