Tyger

Tygerna är valda omsorgsfullt med ett aktivt miljötänk. Vi är svaga för retro och använder gärna återbrukade tyger från 50–70 talet när möjligheten finns. Dessa finns dock endast i vår atelje i Ystad. Vi säjer INTE metervara – endast produkter vi syr. Alla tyger på denna sida är bomullstrikå med stretch.

Vi erbjuder förutom tygerna på denna sida även löpande tyger som köps in för att sy specifika produkter som t ex sys kanske bara klänning i modell Brita av ett tyg eller byxa av ett annat osv. Dessa tyger hittas när de är tillgängliga som separat artikel under Uppsömnad samt via social medier.

Observera att det ofta bara finns tyg till enstaka plagg, vi reserverar oss för slutförsäljning. Om tyget hinner ta slut innan du fått din order bekräftad kan du välja ett annat tyg – eller om du vill, förstås avboka din order.

Stretchtyger – 95% bomull, 5% elastan

95% bomull och 5% lycra. Vi rekommenderar tvätt i max 30 grader. Tyg 1-15 är ekologiska, övriga är OEKO-tex märkta. Finns oftast många enfärgade och randiga tyger. Fråga om du är intresserad av dessa!

I ateljen finns ibland fler tyger att tillgå, så fråga gärna om du skulle önska ett annat tyg. Vi har dessutom alltid ett utbud av enfärgade tyger i lager. 
För uppdatering om nya tyger följ oss på instagram och/eller facebook.

Vi kan även sy upp plagg av ditt eget tyg, priset blir detsamma som när vi står för tyget. Är du intresserad av detta så kontakta ateljen.