Tyger

Vi har förutom tygerna på denna sida även tyger som köps in för att sy specifika produkter, t ex sys kanske bara klänningsmodellen Brita av ett tyg, eller mössor av ett annat osv.

Dessa hittar ni upplagda som separata produkter, under kategorin Uppsömnad – där pågår just nu påfyllning med fler tyger!

Stretchtyger – 95% bomull, 5% elastan

Tygerna är valda omsorgsfullt med ett aktivt miljötänk. Vi är svaga för retro och använder gärna återbrukade tyger från 50–70 talet när möjligheten finns. Vi säjer INTE metervara utan endast produkter vi syr. Alla tyger på denna sida är bomullstrikå med stretch.

Vi rekommenderar tvätt i 30 grader utan sköljmedel. Tvättas utan sköljmedel, ej torktumling. 
Första gången tvättar du plagget separat, sedan med liknande färger. Vänd avigsidan ut före tvätt. Var försiktig med att dra i plagget även när det är blött – sömmarna stretchar men inte lika mycket som tyget.

Vi kan även sy upp plagg av ditt eget tyg, priset blir detsamma som när vi står för tyget. Är du intresserad av detta så kontakta ateljen. För uppdatering om nya tyger följ oss på instagram och/eller facebook.

Observera att det ofta bara finns tyg till enstaka plagg, vi reserverar oss för slutförsäljning. Om tyget hinner ta slut innan du fått din order bekräftad kan du välja ett annat tyg, eller avboka din order.